Ghrelin Hormonu : Mideden salgılanır. Daha bir çok organda da salgılandığı bulunmuştur. Büyüme hormonunun işlevini arttırır, mide asidini yükseltir. Aç iken yemekten önce salgılanır. Yemek yeme ile miktarı azalır (4) Çok açlıkta Ghrelin hormonu her 20-30 dakikada bir beyne mesaj yollar. Bu mesajların her birinin 30 dakika etki süresi vardır. Bu 30 dakikalık sürede ihtiyacınız olduğundan fazlasını yemenize neden olur.(5)
Hipoglisemi (Kan şekeri düşüklüğü) Ghrelin hormonunu arttırır. Ani besin besin almamamıza neden olur. Eğer şeker yenmiş ise kanda şeker yükselir. İnsilün hormonu da yükselir. İnsilün hormonu ile birlikte Ghrelin hormonu da yükselir. Kandaki şeker insilün hormonu etkisi ile dokulara çekildiğinden, eğer fazla çekilir ise kanda şeker düşer hipoglisemi olur. Aşırı açlık oluşur. Yine Ghrelin hormonu yükselir, böylece doyurulamayan açlıklar meydana gelir.
Leptin Hormonu : Yağ dokusundan salgılanır. Yağ dokusu arttıkça salgısı artar. Beyindeki Leptin hormonu reseptörleri aracılığı ile iş yapar. Tokluk yaratır. Mide dolu sinyalini verir.(5)
Bazen beyindeki leptin hormonu reseptörleri bozulur, iş yapamaz hale gelebilir, tokluk hissi bozulur, şişmanlık oluşur.
Şişmanlarda Leptin hormonunun azaldığı bulunmuştur. (5)